Har vi hamnat i total handlingsförlamning?

13.05.2018

En icke frekvent uppdatering av blogginlägg, betyder inte att vi hamnat i handlingsförlamning. Det betyder snarare att vi ännu inte har samlat in tillräckligt med kvalitativt material att länka till. Många kan säkert anse att det är konstigt efter att sidan varit uppe i flera månader men faktum är att flera parallella projekt har gjort att vi behövt fördela tiden lite annorlunda i jämförelse med vår ursprungsplan.

Det händer ändå saker på sidan

Om man nu bara bortser från själva bloggen, så händer det faktiskt saker på webbplatsen ändå. Till exempel kan finns det ett par sidor som inte funnits förr. Det är våra avsnitt om att låna pengar och ett annat som handlar om hur man skaffar extra inkomster. Dessa kategorier har vi öppnat upp eftersom det är väldigt många som efterfrågar och söker information som berör banklån och inkomster i största allmänhet. Vi har tidigare nämnt att det förekommer en hel del lånebedrägerier på nätet och vi vill genom att länka till seriösa sajter om lån, ge förutsättningar för att slippa bli lurad.

Ett annat populärt ämne handlar om att söka jobb. Kanske har du begränsad eller ingen erfarenhet av att söka arbete eller studier och då vill vi försöka vara en möjliggörare när det handlar om att du ska ta kontrollen över din planering.

Sammanfattningsvis bygger vi alltså ut sakta men säkert, även om det inte framgår genom dagliga blogginlägg. Men så är inte den här webbplatsens primära syfte att blogga. I alla fall inte i dagsläget.


Sommaren är här - dags för uteaktiviteter

Att det är dags för uteaktiviteter nu när sommaren är här, är väl inte särskilt märkligt. Man kan tydligt märka en nedgång i människors sökbeteende på nätet och förhoppningsvis spenderar vi mer tid ute i friska luften än framför datorn.

Härom dagen försökte vi flytta ut vårt kontor utomhus. Detta resulterade i att en hel burk luft på burk fick användas för att blåsa ur all pollen som letat sig in i våra datorer. Det var alltså en god tanke men det fick ganska icke angenäma konsekvenser.

Uteaktiviteter är för övrigt något som vi gärna kommer att länka till framöver. Då avser vi i första hand sådana aktiviteter som kan passa alla plånböcker eftersom inte alla kan syssla med aktiviteter som innebär höga kostnader. När vi hittar roliga och prisvärda eller billiga aktiviteter att länka till, kommer vi att göra det här i bloggen eller på andra ställen på webbplatsen. Det är ju ändå sommar!


Vad har du för planer till hösten?

Att datumet för att söka universitetsstudier passerade i mitten av april är något som de flesta känner till. Det som många inte vet är dock att det går att efteranmäla sig till många enstaka kurser.

Det behöver alltså inte alls vara "kört" om du missat att göra ansökan till studier inför hösten. Att göra sen ansökan till enstaka kurser på högskolor och universitet är förstås lite begränsande eftersom det inte är alla kurser du kan anmäla dig till men ofta finns ett förhållandevis stort utbud ändå.

Att söka studier som en reservplan är också ett ganska smart sätt att trygga sin sysselsättning inför hösten 2018. Att studera med studiemedel kan för många vara ett alternativ om man inte lyckas skaffa arbete eller inkomster på annat sätt.