Ekonomi & Finans

Bra länkar som handlar om privatekonomi. Ekonomifrågor behöver inte vara svårt eller krångligt. Med lite vägledning kan vem som helst bygga upp en grundläggande kunskap.

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans

Privata affärer - en av Sveriges bästa tipstidningar

Privata affärer är en väl etablerad tidning som riktar sig i första hand till konsumenter. Med riktigt bra artiklar om allt som rör privatekonomi, är de onekligen störst i Sverige. De mesta kan du läsa gratis online i deras webbtidning och tidningen behandlar verkligen både stort och smått.


Konsumentverket - en myndighet med tydligt uppdrag

Hos konsumentverket kan du läsa om allt som rör konsumenters möjligheter och skyldigheter. Den sida som är extra efterfrågad i sammanhang som handlar om privatekonomi, är deras sidor som handlar om budget och kalkyler. Det är vanligare än man tror att inte ha riktig koll på hushållsekonomin och genom snabba och lättanvända kalkyler och kostnadsberäkningar, får du bra stöd i din ekonomiplanering.


Sök och jämför olika privatlån online

Genom att jämföra olika privatlån online, kan man spara mycket tid och faktiskt också pengar. Tiden det tar att snabbt skaffa sig en överblick över olika lånealternativ är otroligt nedkortad i jämförelse med om du skulle besöka olika banker som har fysiska bankkontor. Det finns både fördelar och nackdelar med snabba och enkla ansökningar så se till att hitta sidor som denna, med frekvent uppdaterad och saklig information.

Allmänt om banklån

Många känner sig väldigt obekväma i en situation de inte behärskar. Att låna pengar är det många som inte gjort någon gång i sitt liv och då kan det vara bra att veta vilka webbplatser som har bra och tillförlitlig information om olika typer av privatlån.

Det finns många saker man bör tänka på innan man ansöker om ett lån. Inte minst i tider då det är väldigt enkelt att både söka och få ett lån inom bara några minuter om man söker det online.

Amorteringsplaner, ränta och lånevillkor är bara några av de saker som man behöver ta reda på mer om innan man skickar iväg en låneansökan. Det är också bra att känna till att det finns många bra sätt att jämföra olika lån på, vilket är något som nätet öppnar upp alldeles utmärkta möjligheter till.

När du lånar pengar betyder det att du använder någon annans pengar till dina behov av inköp eller investeringar, därför är det viktigt att du redan på förhand vet att du kommer att kunna återbetala dina lån och räntan som tillkommer.


Allmänt om sparande

De rekordlåga räntorna är inte bara av godo. Det kan vara väldigt svårt att hitta bra sparande med god avkastning. Att låta de pengar som blir över bara stå kvar på lönekontot, är i alla fall inte lönsamt.

Här hos oss finns webbplatser som ger dig råd och tips på hur du kan göra sparandet till en lönsam affär.


Allmänt om investeringar och värdepappershandel

Att investera i värdepapper eller börja med valutahandel, bör göras med försiktighet om man inte har så goda kunskaper i ämnet. Vi kommer bara att publicera länkar till webbplatser som är seriösa i sina artiklar om ämnet. Däremot känner vi till att det finns extremt många sajter på nätet, vars enda syfte är att locka personer till sina "verktyg och system".

En bra tumregel kan vara att om du inte har kompetens och kunskap nog att förstå om de här sidorna verkar trovärdiga eller inte, ska du absolut inte ladda ner något program eller köpa någon guide för hur du snabbt kan förvandla några hundralappar till miljoner. Lägg istället din tid på att lära dig mer om ämnet genom att läsa seriösa artiklar.