Privata bloggar

Privata bloggar där andra personer beskriver nyttiga eller roliga händelser ut sitt liv.

Resebloggar
Resebloggar

Resebloggar utöver "det vanliga".

Livsstil
Livsstil

Intressant, spännande eller lite annorlunda livsstil.

Tjäna pengar
Tjäna pengar

Tjäna pengar på nätet. Hur du tjänar pengar online.

Det finns många bra bloggar men vi vill eftersträva följande:

  • Bloggen ska tillföra något i ett eller flera specifika ämnen. Det kan vara livstil, resmål, ett fritidsintresse eller något annat.
  • Bloggen ska inte innehålla för mycket reklam eller så kallade affiliatelänkar.
  • Hur täta uppdateringar som ska krävas för att få synas här, har vi inte bestämt oss för ännu. Vi lutar dock mot att inte ha för höga krav på uppdateringsfrekvens eftersom normala bloggar som inte är vinstdrivande, ofta uppdateras lite mer sällan än så kallade "affiliate-bloggar".

Vill du starta en egen blogg?

Vem kan starta en blogg?

Det är roligt och enkelt att blogga och allt fler gör det. Det finns inga begränsningar för vem som kan starta en egen blogg och vilka ämnen som helst går att blogga om. Det finns många sidor där man kan starta en enkel blogg gratis och även den som aldrig varit aktiv på nätet på just det här sättet, kan klara av de enklaste bloggarna.


Vart ska jag starta bloggen någonstans?

Innan du bestämmer dig för vart på nätet du vill att din blogg ska finnas, är det bra att fundera lite över syftet med bloggen. Även om det är lätt att initialt tänka att det inte spelar någon roll, kan det faktiskt göra det. Låt oss säga att du är aktiv genom att göra jättemånga bra blogginlägg inom ett särskilt ämne. Då vill du förstås att andra ska läsa dina inlägg, eller hur? Ingen vill väl skriva massvis med inlägg som ingen annan läser? Då kan det faktiskt spela roll vart du väljer att starta din blogg någonstans.

Man behöver inte krångla till det för den sakens skull men börja med att analyserar vart någonstans du tror att andra med samma intressen som du, rör sig på nätet. Som ett exempel kanske du inte som medelålders kvinna/man ska välja att lägga din blogg på ett typiskt ungdomsforum och så vidare.


Tänker du tjäna pengar på din blogg i framtiden?

Du har säkert hört talas om att det finns bloggare som tjänar pengar på att blogga. Vägen dit behöver inte vara lång men då gäller det att du lyckas skapa en massa följare till din blogg.

Bloggare kan tjäna pengar på olika sätt. Du kan tjäna pengar på att få sponsorer till din blogg, vilket kräver att du först blir en populär bloggare. Annonsering där du får provision på köp som de besökare gör genom att komma från just din blogg, är mest vanligt att börja med.

Att tjäna pengar på att blogga, kan man göra på flera olika sätt och nätet är överfyllt med sidor som behandlar just det, då det är ett eget ämne i sig. Läs på lite mer om det innan du startar din blogg, så undviker du onödiga och tidsödande risker i större utsträckning.