Vi letar efter länkarnas "guldkorn"

01.03.2018

Lite ur en länkjägares vardag..... Vilken upplevelse och erfarenhet det är att söka efter bra och högkvalitativa sidor på nätet! Att leta efter guldkorn gör att man lätt kan fastna timme efter timme i ett planlöst surfande och läsa både professionella sidor såväl som amatörmässiga bloggar.

Inte helt sällan är det de mindre privata webbplatserna som fängslar mest och vi har hittat massor av fantastiska idéer och uppslag till olika framtida kategorier på sidan.

Det verkar nästan som att det är väsentligt mycket enklare att hitta bra webbplatser när man surfar runt helt planlöst, än när man bestämt sig för att målmedvetet söka efter bra webbplatser inom en viss kategori.

Är det allas vilja att optimera sin webbplats så bra som möjligt för sökmotorer som ställer till det? Google hävdar att de vill lyfta fram sidor med hög kvalitet i sökresultaten men det verkar som att inom flera olika nischer, har de ännu inte lyckats särskilt väl.

Allt detta blir påtagligt när man söker efter sidor inom förbestämda kategorier eftersom det då visar sig att även om de ämnen vi söker efter tenderar att ge många sökresultat som inte håller särskilt hög kvalitet alls.

Väldigt ofta har vi sett spammiga sajter som vem som helst kan få något slags anfall av när olika annonser flashar på hela webbplatser. Vissa sidor kan det rent av även vara svårt att förstå vilket huvudinnehåll den har.

Ett annat fenomen som vi också lagt märke till är att de flesta länkkatalogerna och artikelkatalogerna, är extremt svåra att navigera i. Det är ofta uppenbart att de inte fyller någon som helst funktion mer än att samla tusentals länkar och artiklar på en och samma plats.

Det skulle förvåna oss mycket om några länkar på dessa typer av länksidor, över huvud taget blir klickade på en enda gång eller om de helt enkelt bara finns där för länksamlingens skull.

För att hitta högkvalitativa sajter i vissa ämnen, krävs att man kan en del om ämnet redan från början, så att man redan vet ungefär vad man söker efter. Så var ju inte tanken med de sajter vi vill lyfta fram. Vi vill hitta unika och absolut helst lite annorlunda sidor som tillför det där lilla extra.


Privata bloggar inte alltid så "glatt"

När man söker och läser i privata bloggar, blir man ofta både glad och skrattar men lika ofta ledsen och nedstämd. Vid det här laget har vi läst oss igenom hundratals olika bloggar som handlar om smink, kläder, husdjur och resor. Sedan finns det alla dessa bloggar som handlar om människors vardagsliv.

Det har vi lagt lite extra krut på eftersom vi ville söka efter livsstil och stora livsfrågor i det stora hela. Det är i de sammanhangen slående hur många människor som finns där ute som mest har problem och är ledsna, snarare än att de älskar livet.

Ett ställe där vi spenderat lite tid på sistone, för att leta livsstilsbloggar är familjeliv där vi hoppades på att kunna länka oss vidare i bloggarnas djungel till olika spännande och fängslande livsöden. Om man bara bortser från de bloggar som handlar om bebisar och barnmatsrecept, finns det otroligt många människor som man skulle vilja ta kontakt med bara för att tala om att även deras liv kommer att ordna sig till slut.

Det är helt klart både upplyftande och deprimerande att läsa privata bloggar om människors liv. Inte för att det är ointressant för då hade vi inte ens börjat läsa dem men är det en livsstil att ständigt må dåligt och ständigt gå omkring och vara missnöjd med det liv man har?


Snart händer det grejor

Vi har faktiskt hittat en hel del riktigt bra webbplatser som vi kommer att länka till. Struktur och kategorier behöver bara komma lite bättre på plats innan vi daskar på med olika fantastiska länkar till webbplatser du inte hade en aning om att de finns.

Inom ganska snar framtid kommer vi alltså att sjösätta lite fler kategorier och kanske blir det helt oväntat galna sådana. Vem vet?