Offentliga eller privata sidor om lån

15.02.2018

Opartiska sidor om lån verkar näst intill omöjligt att hitta när man googlar på nätet. De enda sidorna som har helt opartisk information om lån verkar vara Konsumentverket och det är inte särskild djupgående information om hur ett lån verkligen fungerar.

Offentliga sidor om lån

De offentliga sidor som handlar om lån är Konsumentverkets hemsida och Kronofogdens hemsida. Särskilt upplyftande är dock inte informationen eftersom den är av problematiserande karaktär.

Den som söker opartisk information om lån i övrigt, blir i princip hänvisad till olika youtube filmer som verkar vara producerade i utbildningssyfte och gärna för mellan- och högstadieelever.

Vill man inte läsa om lån, ränta och amortering på en specifik banks hemsida, är man med andra ord helt utlämnad till de här sidorna.


Privata webbplatser - partiska?

Söker man vidare kan man hitta tusentals privata webbplatser som även om de med bestämdhet, vill hävda sin opartiskhet knappast är det. Särskilt osmakligt är det med de sidor som i princip bara har annonsbanners på hela sina sidor.

Man kan för övrigt undra hur sådana sajter kan få besökare som orkar stanna på sidan medan man förvirrat försöker hitta information om hur ett lån egentligen fungerar.

Måste alla annonser flasha så till den milda grad? Okej att intentionen att folk ska klicka på annonserna är uppenbar men låt oss vila ögonen för en stund! De sidor som enbart har massa annonsbanners på sina sidor är inte att betrakta som särskilt seriösa. Åtminstone inte enligt vårt sätt att se på det hela.

Detsamma gäller för sidor som vill locka sparare till sig, för att inte tala om sidor som handlar om aktieinvesteringar. Några riktigt bra sajter om investeringar kan man dock hitta och dem ska vi så småningom länka till. Det kommer inte att handa om osäker och riskfyllt valutahandel med bitcoin och annat utan fina spartips som handlar företrädesvis om sparande på lång sikt. Vi sparar oss lite dock, tills vi hittat de sidor som verkar mest seriösa inom ämnet.


Är alla sidor oseriösa?

Alla sidor är dock inte oseriösa, vi har hittat sidor som har saklig information OCH viktigast av allt - en rättvisande bild av kostnader och faror med att låna pengar.

Vi kommer att söka vidare efter seriösa sidor av det slaget för att kanske i framtiden även länka till några av dem. Det har vi ännu inte bestämt oss för men att enbart länka till Konsumentverket verkar lite torftigt enligt vårt sätt att se på det.

Vår tipslåda för privata och intressanta bloggar, har ännu inte blivit så välfylld men vi hoppas på att det kan komma lite bra tips på seriösa lånesajter också. Tanken är ju inte att den enda behållningen man ska ha när man lämnar en sådan sida, är synminnet av en massa flashiga annonser som uppmanar dig att välja en specifik bank.

I sämsta fall får vi länka till utbildningsfilmer på youtube men vi återkommer som sagt i ämnet längre fram.


LinkedOn bygger långsamt vidare

I takt med att utmaningen med att hitta riktigt bra kvalitativa sidor som handlar om våra utvalda ämnen så har vi nog ägnat sådär ett par veckors arbetstid åt att surfa runt på nätet.

Planlöst kan det tyckas ibland men vi har hittat mycket bra saker som vi kommer att använda längre fram.

Även om vi flera gånger varit nära att falla för frestelsen att länka ut till mindre bra sajter, har vi hejdat oss. Den som väntar på något gott.... väntar alltid för länge.