Hur många receptsidor finns det i världen?

08.03.2018

Att man blir hungrig av att surfa runt på privata bloggar går väl inte att förneka. Många privata bloggar handlar nämligen om recept och mat. Är det inte huvudinriktningen på dem så kan man åtminstone på väldigt många privata bloggar, ändå hitta små vardagsrecept på både det ena och det andra.

Annorlunda recept som har med livsstil att göra.

Receptsidor som har en tydlig koppling till livsstil, kommer att få en egen liten kategori i vår avdelning om privata bloggar. Vi kommer att rikta in oss på sajter som har en nisch inom kategorin recept.

Specialkost, prisvärdhet eller andra receptsamlingar som har med livsstil att göra kommer inom kort att synas på vår sida. Vi har också hittat dieter som vi knappt visste existerade. Namn på mag- och tarmsjukdomar vi aldrig har hört talas om och så vidare.

Hur många receptsajter finns det i världen? Det är verkligen en befogad fråga. Googlar man recept så får man helt obegränsat med träffar och därför vill vi vara lite extra noga innan vi väljer ut särskilda nischer inom detta.

Intresset för recept uppstod egentligen av en slump när vi surfat igenom snart tusentals privata bloggar och även om det finns en uppsjö av dem så tror vi att vi kommer att bli unika genom vår plan för hur vi kommer att kategorisera de här webbplatserna. Användbarheten för besökare som letar efter specialkost av något slag, ska bli fantastisk!

Vad sägs till exempel om att presentera en hel rad av sajter med recept för personer med IBS eller de som måste leva på en extremt liten matbudget? Ja då förstår du vilka nischer vi är ute efter. Det handlar alltså inte om de mer vanliga nischerna såsom glutenfritt, laktosfritt, vegetariskt osv. Vi tänker sträcka oss lite längre efter de mer svårplockade men allra fräschaste frukterna längst upp i grenarna.

När tiden är inne ska vi lansera vår påbörjade kategori om bloggar för specialkost.


Mycket prat och lite verkstad.

Just nu är vi fortfarande i en fas där vi surfar runt helt galet mycket och undrar vilka sajter som ska få våra länkar. Det kan säkert uppfattas som mycket prat och lite verkstad just nu men ett grundligt arbete bakom hur vi vill framstå och vad vi vill visa upp inom våra olika kategorier är något vi anser är viktigt.

Vi ser så många webbplatser där man katalogiserar helt planlöst utan minsta tanke på lägsta kvalitetskrav eller vilken typ av sammanhang man vill att länkkatalogen ska förknippas med. Vi tänker inte hamna i den fällan vi också utan även om vi själva också vill skynda oss just nu och kasta ut en massa länkar till högkvalitativa sajter, håller vi på och rekar fortfarande.

Vi har också börjat lägga ut lite krokar till många gånger lite förvånade webbplatsägare. Vi kontaktar ägare av riktigt bra webbplatser och undrar hur de skulle vilja bli beskrivna om vi skulle länka till dem. Detta är också ett led i vårt kvalitetsarbete.

En nackdel är förstås att många reagerar och undrar om det finns någon mystisk hake med att vi vill omnämna dem. Som vi redan från början bestämt oss för. Vi kommer aldrig att köpa eller sälja länkar och allt som länkas till är vi därmed helt oberoende av. Att det är vanligt med sådana "affärer" på nätet, har också blivit väldigt uppenbart för oss och det träsket kommer vi inte hamna i.

Tidplanen för att lägga upp våra bloggkategorier är just nu april men man vet aldrig. Det kan gå snabbare eller det kan ta längre tid. Allt handlar förstås ytterst om vilken tid vi själva kan lägga ner på den här webbplatsen.

LinkedOn bör bli en sida som redan från start är kräsna och håller hög kvalitet och därför ser vi inte tiden som särskilt kritisk. Den som väntar på något gott..... ja vi vet - väntar alltid för länge!

God kväll!