Vi letar inspiration

13.02.2018

Just nu ligger vårt huvudfokus på att leta inspiration till vilka typer av privata bloggar vi vill länka till. Det som från början tycktes vara en av de enklaste kategorierna att hitta bra länkar till, visar sig nu vara motsatsen - den svåraste.

Att vara noggrann har också sina nackdelar

Tydligen är vår ambition att vara extremt kritiska när vi väljer ut vilka bloggar vi vill länka en av våra akilleshälar. Efter många timmar och kanske snart arbetsdagar, ar surfande kan man konstatera att detta är ingen lätt uppgift.

Vår absoluta ambition är att hitta "nisch-bloggar" som inte i första hand riktar in sig på "det gamla vanliga". Alltså inga bloggar som handlar om kläder, smink och shopping eftersom vi tror att den typen av bloggar i princip riktar sig till en begränsad målgrupp som kommer att hitta dit ändå.

Vi vill istället söka upp och länka till bloggar med ett genuint innehåll eller som berör genom livshistorier. Inget ont om bloggar där man fyller inläggen med bilder på katten, hunden, barnen, grannens katt, grannens hund, grannens barn osv osv men det är inte den typen av bloggar vi söker efter.

Vi hade också från början tänkt att inte var så himla nogräknade med uppdateringsfrekvensen, eftersom de naturliga bloggarna som inte främst är inriktade på att tjäna pengar oftast kanske har en något glesare uppdateringsfrekvens än andra.  Detta visade sig också vara mycket svårbedömt men vi har bokmärkt några riktigt bra bloggar som vi har hittat och som vi vill bevaka ett tag innan vi länkar till dem.


Livsstil och människoöden är vad vi söker

När vi satte oss ner och funderade, är det livsstil och personer som har förmåga att med inlevelse berätta om sina liv vi söker efter. De andra mer kommersiella bloggarna går ju lätt att hitta ändå genom att "googla".

Har du varit med om att slösurfa och av en slump hamnat på en privat blogg som du av någon anledning börjar läsa? Den är så spännande och berör så mycket att du fortsätter att läsa inlägg efter inlägg utan att varken känna personen i fråga eller kanske inte ens ha särskilt stor kunskap om det som personen i fråga bloggar om. Det är sådana bloggar vi är ute och letar efter just nu.

Bloggar som väcker nyfikenhet, känslor och fängslar dig vid datorn för att läsa inlägg efter inlägg bara för att du måste fortsätta läsa vad personen har att dela med sig av.

Har du förslag på en bra blogg som vi bör hålla ögonen öppna på? Kommentera här (vi kommer inte att acceptera spammiga inlägg).